+36 30 465 1543 hello@rakoczivendeghaz.hu

Köszöntő

Családi vállalkozásunk keretében szeretném Göd és a környező települések látványosságaival megismertetni az idelátogatókat. 2022-ben épült a vendégházunk, mely középkategóriás berendezéseivel megfelelő komfortot tud biztosítani a pihenni, sportolni és kirándulni vágyóknak. Megpróbáltuk a házat teljesen felszerelni és elérni a maximális komfort fokozatot. Tisztában vagyunk a ház (35 nm) és kert (60nm) kicsi méretével – ami talán az intimitása is… Az elhelyezkedésénél feltétlen meg kell jegyezzük, hogy a teljes csendre és nyugalomra vágyóknak kevésbé jó megoldás mert a város központi közelsége végett egy hangosabb vonatszerelvény, ha elrobog akkor behallatszik a házba. Ellenben pár perc sétával megközelíthető a Duna part és a közeli kulináris éttermek. Kitűnő reggeliző helyek vannak a környéken és a régió legfinomabb Csevap és Pljeskavicáját lehet a szomszédban megkóstolni.
A térség régebben is nyaraló illetve tranzit kikötő településként volt számon tartva, így nem szerettünk volna elvinni egy képzetes stílusba a vendégházat ezért formájában meghagytuk a magyar vonatkozású népies a közeli régiókra jellemző díszeket és színvilágot ötvözve a mai kor modern kényelmével.
Az aktív pihenéshez kerékpárt tudunk biztosítani az itt tartózkodás alatt, ami természetesen benne van a ház árában.
Talán kevesen tudják a XVIII. században Vác és térsége virágzó borvidék volt és a Felső-Magyarországi akkori borrégióhoz tartozott. Mára újra az egyre dinamikusabban fejlődő borászatoknak köszönhetően egyedi ízvilággal, jóivású, könnyű, gyümölcsös borokkal tudnak a piacon megjelenni. Természetesen innen és a közelből csipegettünk ezért mit az asztalra teszünk az alábbi szortimentből lesz: Lingvay Pincészet Pencről az Alte Keller Pince Szendehelyről, Egerből Tóth Ferenc Pincészet és a Tarjányi Pincészet kiváló borai.
Bízom benne elnyeri a tetszésüket a vendégszeretetünk és a stílus mellyel egy lépcsőfokkal közelebb kerülhet a Dunakanyarhoz, Börzsönyhöz és a Nógrádi Palócföld megismeréséhez.

Tisztelettel:

Pár sorban Gödről

A Duna partján fekvő Göd mindig is kedvelt nyaralóhely volt, a településen kifejezett sok villa és kúria található, de a Duna közelsége és a helyi termálfürdő is remek célponttá teszik egy vagy akár többnapos pihenésre.

Sok más dunakanyarbeli településhez hasonlóan Göd történelme is az őskorig nyúlik vissza, számos őskori régészeti emlék került elő itt. Természetesen a rómaiak is felbukkantak a környéken, a mai Felsőgöd területén pedig egy avar kori földvár található, melyről az utat és a Dunát lehetett védelmezni. A település később a Madách, majd a Grassalkovich család tulajdonába kerül.
A településen azonban más típusú „hírességek” is felbukkantak, 1875-től 1880-ig a gödi istálló lakója volt Kincsem, minden idők legeredményesebb versenylova. Ekkor alakul ki egy versenyló tréningtelep Gödön. A ma is álló Kincsem istálló egyébként Göd egyik legrégibb épülete.
Az istállón kívül egy kellemes kis séta keretében érdemes megnézni a Nemeskéri-Kiss Kúria, a Pich-villa (a mai városháza), a Tost-Wigner-villa (ma piarista iskola), a Schöffer-kastély, a Latabár-villa vagy a Szapáry kastély épületét. Gödön van Németh László villája is, az író itt írta az Emberi színjáték, a Szerdai fogadónap és a Tanú című műveit. Magától értetődő, hogy a Duna part is megér egy andalgós kiruccanást, de kirándulhatunk egyet a gödi szigetre is. Ha pedig inkább csobbannánk egyet, a helyi termálstrand két medencével várja a fürdőzni vágyókat. Azt követően a helyi Sercli bárban egy igazi kakaós csigát érdemes elfogyasztani hiszen a kakaós csiga, eredeti nevén csokoládés tekerge gödi találmány, melyet Pösch Mór cukrászmester készített 33. születésnapja alkalmából barátainak 1908. január 10-én. Cukrászdába is került belőle pár darab és a vásárlók körében osztatlan sikert aratott.

A város kiváló elhelyezkedése miatt a környéken városnézésre, kirándulásra és kerékpározásra is van lehetőség. A biciklisek általában az EV6-os kerékpárúton kerekeznek Vácig, vagy akár Nagymarosig, Zebegényig, akár Esztergomig is Szlovákián keresztül.
Aki pedig igazi csendre vágyik, az révvel átmegy a Szentendrei-szigetre, ahol egy sziget kört is tekerhet. Kisoroszitól Szigetmonostorig temérdek természeti kincs és vízparti élmény várja a kirándulókat.
A közelben a Vácrátóti Arborétum, Szendehelyen a Katalinpusztai Kirándulóközpont, és a váci Naszály-hegy is tartogat meglepetéseket. Utóbbinál a Násznép-barlang igazi bakancslistás helyszín. Gyerekekkel Veresegyházra a Medveotthonba is érdemes ellátogatni.

Evezési lehetőség a Dunán Felső Gödön illetve az Ipoly folyón Szob településen van!

Göd remek úti cél több napos kiruccanásra, vasúttal, busszal és kerékpárral egyaránt könnyedén megközelíthető. Ha azonban szeretnénk huzamosabb időt eltölteni itt, arra is van lehetőség mert kiváló szálláshely a Rákóczi vendégház!

Várjuk szeretettel és egy meglepetéssel!